Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Buurtbouwers in bedrijf

Buurtbouwers in bedrijf #3

oktober 31 @ 09:30 - 13:00

€1250

Je organisatie verbinden met de samenleving. Dat doe jij!

Datum: donderdag 31 oktober  2024 (sessie 3 van 4)
Inloop: 09.00
Event: 09.30 – 13.00
Kosten: € 1.250,- voor het hele traject
Locatie: Willem Twee (Den Bosch)

 

Over het event

In onze eigen stad zien we steeds meer mensen die zelf in hun buurt aan de slag gaan. Soms omdat ze een mooi idee hebben, of omdat ze zich meer willen verbinden. Soms omdat ze zich druk maken over de staat van hun buurt. Buurtbouwers noemen we hen.

Zij bouwen aan een mooiere, fijnere en veiligere omgeving. Aan sociale cohesie, duurzaamheid, gezondheid en ‘de samenleving’. Niet door hun idee eerst in een volledig uitgedacht plan van aanpak te gieten, maar door gewoon te gaan doen. Dat verhoudt zich slecht tot de procedures, geldstromen en loketten van de overheid. De initiatieven van onze Buurtbouwers passen niet keurig in een sectorale indeling die vaak wordt gehanteerd. Daarom doen we een beroep op de professionals ín die overheid, maatschappelijke organisatie of succesvolle onderneming – die eigenlijk net zo ambitieus zijn. Die óók iets willen betekenen voor een meer verbonden wereld.

Doe mee! Want vanuit organisaties en ondernemingen kunnen we deze Buurtbouwers verder helpen. Hun ideeën verstevigen en de uitvoering ervan haalbaarder maken. Hoog tijd ook om van en met de buurt te leren. Want mensen uit de wijk kunnen de verkokerde wereld binnen organisaties overstijgen en ons denken verder brengen.

Dus. Vraag jij je wel eens af: wat kan ík doen? Hoe kan ik in mijn functie zorgen dat deze fanatiekelingen niet vast laten lopen in onze systemen, maar er juist door worden gedragen? Meld je dan uiterlijk 10 september aan voor dit lokale lesprogramma via onderstaand formulier. Voor groei van mensen en buurten! Aanmeldingen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.


Jij

We vragen van jou je persoonlijke investering van tijd aandacht en inzet – bereidheid om te groeien.

 • Je wilt tijd vrijmaken gedurende vier ochtenden op donderdag 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 14 november om van en met buurtbewoners te leren. We mikken op een kleurrijke en diverse groep. Mensen die ook nieuwsgierig zijn naar elkaars inzichten en ervaringen.
 • Daarnaast reserveer je ook ongeveer twee dagdelen tijd om deze contactmomenten voor te bereiden en op te volgen. Zo halen we het optimale uit onze gezamenlijke tijd.
 • Je bent bereid ook écht te gaan bouwen in jouw organisatie! Wij hopen door jou ook je organisatie te laten bloeien en meer aan te laten sluiten op dat wat er speelt bij mensen in de buurt.


Wij

We bieden leerzame workshops, denkopdrachten en doe-afspraken. In groepsverband én individueel. Binnen maar zeker ook buiten. Op kleurrijke plekken in de stad, want daar gaat het gebeuren!

 • Wij delen onze kennis en kunde. Transfarmers vanuit de ervaring op en rondom De Graafse Akker (en andere eetbare, speelbare en groene projecten die de stad mooier maken). Buurtbinders vanuit hun ervaring met betrokkenheid bij buurtbewoners; van klein tot groot, van de straat tot beleid.
 • We bieden je een netwerk van Buurtbouwers in de stad op alle niveaus. Waardevol om daar gebruik van te maken en hen te leren kennen.
 • We koppelen je aan een al bestaand Buurtbouwers-initiatief om inzichten en inspiratie op te doen.
 • We bevinden ons in Den Bosch. Alle activiteiten zullen daar plaatsvinden.


Nieuwsgierig?
Wij inmiddels wel naar jou! Geef je op via onderstaand formulier. Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang. We kijken uit naar je aanmelding.

BuurtBouwers in bedrijf is een initiatief van Buurtbinders.
Het programma krijgt vorm samen met Transfarmers.

   

  Bij twijfel…
  Schuif digitaal aan bij onze toelichting op donderdag 29 augustus tussen 12.15u – 13.00u via Teams. Je kunt je daarvoor aanmelden door een mail te sturen aan info@buurtbinders.nl. Vermeld even dat het gaat om je online aanwezigheid tijdesn ‘Buurtbouwers in bedrijf – de digitale toelichting’ en deel wellicht alvast je vragen. We zien je graag dan!

  Gegevens

  Datum:
  oktober 31
  Tijd:
  09:30 - 13:00
  Serie:
  Kosten:
  €1250

  Locatie

  Willem Twee
  Boschdijkstraat 100
  's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VD
  Telefoon
  073 – 61 23 422
  Bekijk de site van Locatie