Studio in Dubio

Met ons werk staan we midden in de samenleving. Wat we daar zien verwondert ons of baart ons zorgen; het vormt in ieder geval brandstof voor dat wat we elke dag doen, bij Buurtbinders en de academie Voor andere ideeën. Met beide organisaties ploeteren we door om de wereld een stukje eerlijker en bewuster te maken.

Wat ons raakt vraagt zeer regelmatig ook om reflectie. In onszelf of in gesprek. Daarvoor ontstond Studio in Dubio, onze enige echte eigen podcast waarin we praten over actuele zaken. Samen aan tafel, soms gesterkt door gasten, spreken we over erbij horen, democratie en duurzaamheid. Praktisch, filosofisch, kritisch en ook heel grappig (denk we zelf dan). Een ode aan de twijfel.

Duurzaamheid en participatie

S1E1 - Fanatiek podcastluisteraars -maar podcast-spreek-leken- Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen hebben hun beste beentje voor gezet en zijn aan tafel gaan zitten. Met microfoons, een mini script (hadden ze écht niet nodig) en een gezonde dosis twijfel.

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen bij Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over duurzaamheid en bewonersbetrokkenheid.S1E1 - Fanatiek podcastluisteraars -maar podcast-spreek-leken- Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen hebben hun beste beentje voor gezet en zijn aan tafel gaan zitten. Met microfoons, een mini script (hadden ze écht niet nodig) en een gezonde dosis twijfel.

De stem van het volk en de Onderbuik

S1E2 - Maartje van der Lee -medeoprichter van Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën- en filosoof Rutger van Eijken duiken vandaag in de wereld van de democratie.

Want waarom vind je wat je vindt en doe je wat je doet? Hoe leef je sámen?

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen in hun werk -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over de stem van het volk en de onderbuik.

Erbij horen en mooie dingen doen

S1E3 -  Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen zitten weer aan tafel.

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen bij Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over erbij horen en mooie dingen doen.

Cultuur, een kleurrijke stad en "kutjong"

S1E4 - Hallo Vincent van den Elshout! Wat leuk dat je er bent. Wij zijn trots ambassadeur van jouw kindje, Paleis voor Volksvlijt. En daarom hebben we jou er graag bij. Bij ons aan tafel natuurlijk, met Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen.

Over cultuur, een kleurrijke stad en "kutjong". Hoe betrek je bewoners bij cultuur? Hoe maak je het theater een plek van en voor iedereen? Van pizzakoerier tot oer-Bosschenaar, iedereen doet mee. En nog veel meer van dit.

Ontgroeien om het klimaat te redden. Enige weg of ideologie?

S1E5 - Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen zitten (eindelijk) weer achter de microfoon, en niet alleen.. Aan tafel zit dé man van Klimaatplein.com: Rob van der Rijt.

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen in hun werk -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over klimaat, maatschappelijke ongelijkheid en de rol van sociaal werk hierin. We verkennen Degrowth: ontgroeien om het klimaat te redden. Ideologie of de enige manier? Hoe gaan we hier mee om? Wat vindt het thuisfront ervan? En zijn er alternatieven? Willeke heeft hier in ieder geval een zeer duidelijk antwoord op...