Energie in transitie

Een duurzame samenleving; je leest er steeds vaker over. Van afval scheiden tot een aardgasvrij huishouden, en van nieuwe energiebronnen tot circulair bouwen. Het is voor veel gemeenten een flinke klus om de duurzame samenleving vorm te geven. Een vraagstuk met technisch en financiële uitdagingen, maar vooral ook een sociale opgave. Het raakt iedereen.

Hoe ga je hiermee aan de slag? Het is een samenspel van veel partijen. Maar wat is de plek van de bewoner? Hoe benutten we dat wat er in wijken al is? En staat het bij jou als professional überhaupt op de agenda?

Wij bezoeken regelmatig teams die vragen hebben of inspiratie zoeken rondom dit thema. Ook bieden wij de mogelijkheid om de dagopleiding te organiseren middels een open inschrijving. Zo ontstaat er een gemixte groep van deelnemers, vanuit diverse expertises en locaties in het land. We delen ervaringen uit onze Buurtbinders-praktijk en geven een college over de plek van de bewoner in het krachtenveld dat zich aandient, waarin we onder andere aandacht besteden aan hoe en wanneer je een sociale partij aan de ontwerptafel zet. Na deze dag heb jij zicht op wat jij kunt doen.

Interesse? Meld je aan! De datum volgt zodra er een groep compleet is.