Wijkbedrijvigheid

Inschrijven niet meer mogelijk! Toch interesse? Stuur ons een berichtje voor mogelijkheden!

Van verborgen talent tot goedlopende buurttoko. Hoe je de kracht van buurtbewoners omzet in een gezamenlijk wijkbedrijf. Daar gaat het over in deze opleidingsdag.

Ken je de term wijkbedrijf? Vaak popt het op in situaties waar naast de ontwikkeling in zelfstandigheid van buurtbewoners ook de hoop is iets te veranderen in hun economische positie.

De wijk kan een mooi vertrekpunt zijn om individuele talenten te ontdekken en gezamenlijk diensten te creëren voor de wijk. Werk je in de wijk? Signaleer je problemen op zowel leefbaarheid, armoede, eenzaamheid, afstand tot de arbeidsmarkt? Dan is dit interessant.

Individuele talenten en gezamenlijke diensten om te zetten naar een goedlopend bedrijf: vanuit eigen ervaring weten we dat het kan. Dat dit concept deze signalen in een integrale aanpak een plek kan geven. We nemen je mee in voorbeelden uit onze eigen praktijk. We zoomen in op potenties van mensen, krachten uit de buurt, afzetmarkt in de omgeving, doelgroepanalyses, ondernemingsconcepten en financieringsbronnen. Pfoe… Ben je er nog?

Zeker weten dat het jou ook lukt! Vandaag krijg je nodige theorie en tools het om het zelf te doen. Koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals een heerlijk verantwoorde lunch. Na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen, zolang er behoefte aan is.

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein - bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – en toe bent aan verdieping of vernieuwing.