156 tevreden bewoners: een flink klus

Hoe zorgen we dat de renovatiewerkzaamheden goed verlopen én dat huurders goed geïnformeerd en tevreden zijn?

Raedts, Helmond

Raedts Bouwbedrijf is voor woningcorporatie Woonpartners aan de slag met de renovatie van 156 woningen in Straakven, Helmond. Een divers pakket aan werkzaamheden aan zowel de buiten- als de binnenzijde van de woning, met veel keuzemogelijkheden voor de bewoners. Dit is niet alleen een grote uitdaging voor Raedts, ook voor bewoners heeft het tijdelijk een grote impact op hun leefomgeving. Dit vraagt zorgvuldige communicatie en begeleiding.

Die zorgvuldige communicatie en begeleiding bestaat uit het ontwikkelen en verspreiden van verschillende communicatiemiddelen (brieven, een overzichtelijke planning, een checklist en een container-opruimactie) die aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast bieden we begeleiding door er met aandacht en focus te zijn, door energie te geven en een klimaat te creëren waarin vertrouwen leidend is.

Buurtbinders begrijpt zowel de leefwereld van de bewoner als die van de aannemer en corporatie en kan daardoor een brugfunctie vormen om tot een gezamenlijk aanpak te komen die zorgt voor tevreden bewoners én partners.