Van de wereld. In de buurt.

Buurtbinders pakt verstrikte ideeën en vastgelopen systemen aan met beide handen en gaat pulken en trekken en sjorren. Om te ontwarren. Te ontcijferen. Zodat er minder spanning op de draadjes komt en we verbonden blijven zonder dat we in de knoop raken met elkaar.

We bestrijden onverschilligheid met aandacht, ontwapenen desinteresse met een goed verhaal en bevechten vastgeroeste ideeën met een liefdevolle trap onder de kont. Dat doen we met lef en overtuiging. Bewapend met charme en humor. En bouwen we aan een leefbare aardkluit die blijft draaien, zonder dat iemand eraf valt.

Wat we doen

Buurtbinders is een project in het sociaal domein, een avondje aan/uit, een beweging. Buurtbinders is een ongemakkelijk bedrijfsuitje, een ode aan de twijfel, een helpende hand. Buurtbinders is een team van professionals, een podcast, een wijze raad. Buurtbinders is van alles en nog wat en nog zoveel meer.

Het team

Wij zijn een team met ballen. Wij weten wat we doen, waarom we het doen en voor wie we het doen. Buurtbinders is voor ons geen werk, het is een manier van leven. Alles wat we doen komt voort uit hetzelfde kloppend hart. En in dat hart hebben we altijd een plekje vrij voor de have-nots van deze wereld.

oprichter/eigenaar
Maartje van der Lee

Pionier binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Dol op complexe vraagstukken. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.

oprichter/eigenaar
Willeke van der Doelen

Sociaal strateeg in fysieke opgaven. Werkt vanuit praktische wijsheid en met gevoel voor beleid. Verbindt werelden als geen ander. Krachtpatser op analytisch vlak.

communicatiekracht
Meggy Althuizen

Bevraagt en beweegt onze manier van communiceren. Van schrijfstijl tot strategisch plan, zowel in de wijk als voor ons bedrijf. Met oog voor veel perspectieven. En volle bak energie.

praktisch onderzoeker
Meike van der Linden

Verstaat de veelzijdigheid van het vak. Socioloog en onderzoeker op papier, open mind in de praktijk. Weet het onderste boven te halen. Brengt zowel structuur als energie.

social designer
Sofie Hoenselaars

Zet ideeën om in beeld. Intuïtief, constructief, betekenisvol en altijd raak. Draagt met ontwerp bij aan projecten en is ook aanjager in het uitdragen van onze Buurtbinders-stijl.

wijkstrateeg
Annemarie Ninaber Van Eijben

Vakkundig en bevlogen duizendpoot in het sociale domein. In de wijk, in de maatschappij. Beide benen stevig op de grond, open blik naar buiten en voelsprieten uit. 

 

communicatiekracht
Caro Dings

Bewaakt de kalmte en het overzicht op kantoor. Moeiteloos en met een lach. Zorgt dat we online up-to-date zijn, in beeld en taal die ons past. Ook als we dat zelf even vergeten.