Van de wereld. In de buurt.

Buurtbinders pakt verstrikte ideeën en vastgelopen systemen aan met beide handen en gaat pulken en trekken en sjorren. Om te ontwarren. Te ontcijferen. Zodat er minder spanning op de draadjes komt en we verbonden blijven zonder dat we in de knoop raken met elkaar.

We bestrijden onverschilligheid met aandacht, ontwapenen desinteresse met een goed verhaal en bevechten vastgeroeste ideeën met een liefdevolle trap onder de kont. Dat doen we met lef en overtuiging. Bewapend met charme en humor. En bouwen we aan een leefbare aardkluit die blijft draaien, zonder dat iemand eraf valt.

Wat we doen

Buurtbinders is een project in het sociaal domein, een avondje aan/uit, een beweging. Buurtbinders is een ongemakkelijk bedrijfsuitje, een ode aan de twijfel, een helpende hand. Buurtbinders is een team van professionals, een podcast, een wijze raad. Buurtbinders is van alles en nog wat en nog zoveel meer.

Het team

Wij zijn een team met ballen. Wij weten wat we doen, waarom we het doen en voor wie we het doen. Buurtbinders is voor ons geen werk, het is een manier van leven. Alles wat we doen komt voort uit hetzelfde kloppend hart. En in dat hart hebben we altijd een plekje vrij voor de have-nots van deze wereld.

oprichter/eigenaar
Maartje van der Lee

Pionier binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Dol op complexe vraagstukken. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.

oprichter/eigenaar
Willeke van der Doelen

Sociaal strateeg in fysieke opgaven. Werkt vanuit praktische wijsheid en met gevoel voor beleid. Verbindt werelden als geen ander. Krachtpatser op analytisch vlak.

communicatiekracht
Meggy Althuizen

Bevraagt en beweegt onze manier van communiceren. Van schrijfstijl tot strategisch plan, zowel in de wijk als voor ons bedrijf. Met oog voor veel perspectieven. En volle bak energie.

praktisch onderzoeker
Meike van der Linden

Verstaat de veelzijdigheid van het vak. Socioloog en onderzoeker op papier, open mind in de praktijk. Weet het onderste boven te halen. Brengt zowel structuur als energie.

social designer
Sofie Hoenselaars

Zet ideeën om in beeld. Intuïtief, constructief, betekenisvol en altijd raak. Draagt met ontwerp bij aan projecten en is ook aanjager in het uitdragen van onze Buurtbinders-stijl.

gemeenschap strateeg
Annemarie Ninaber Van Eijben

Vakkundig en bevlogen duizendpoot in het sociale domein. In de wijk, in de maatschappij. Beide benen stevig op de grond, open blik naar buiten en voelsprieten uit.

opperhoofd reilen en zeilen
Anne van Heereveld

Brengt open eindjes in ons bedrijf moeiteloos bij elkaar. Nog voor wij doorhadden dat ze er waren. Zodat de rest van het team zich kan richten op andere zaken. Maakt van kantoor een knusse plek om thuis te komen.

 

Hoe we werken

Lees hieronder onze principes, of grondbeginselen.

Dit is wat je krijgt!
Met een grote glimlach.
Betrokken, maar ongebonden.
Grondig, onderzoekend, toegewijd.
Nieuwsgierig, doelgericht en met oog voor het persoonlijke.
Zonder concessies aan onze vastberadenheid.

Ondernemend

Wij schudden de boel graag op. We prikken en porren, vragen je de oren van de kop en schudden flink aan de boom. Om te zien wat er rechtop blijft staan. Want daar waar we de oogkleppen afzetten, de hakken uit het zand halen en durven dansen met elkaar – daar moeten we zijn! Onze onafhankelijke geest en actieve houding leiden tot resultaat. Altijd. Daarvoor nemen we de volle verantwoordelijkheid.

Overtuig(en)d

We zijn een team met kracht: wij weten wat we doen, waarom we het doen en voor wie we het doen. Behalve dat, zijn we ook zacht. We handelen bewust en bedachtzaam. En omdat een situatie altijd meerdere kanten kent, creëren we allereerst een gezamenlijk kompas voor de – soms complexe – vraagstukken die voor ons liggen. In het grijze gebied vinden we elkaar.

Vindingrijk

Echte, doordachte oplossingen – voor minder doen we het niet. We zien kansen, komen in actie en durven risico’s te nemen. Met een aanstekelijke energie verbinden we verschillende werelden en brengen betekenisvolle verandering tot stand. Oh ja… En de mensen die ons kennen, weten dat we ook niet wars zijn van de inzet van charme en humor ☺  Want met ons voorhoofd te diep gefronst, komen we nooit op een nieuw spoor.

Dichtbij

We blijven dichtbij onszelf en onze – noem het eigenzinnige – visie. Daardoor komen we als vanzelf ook dichtbij de buurt, het bedrijf of jouw bovenkamer. Alleen zó breng je de wereld in beweging, geloven wij, zodat deze kan blijven draaien zonder dat er iemand afvalt. Een leefbare aardkluit waar iedereen vrij kan ademen zonder verdrukt te worden en waar mensen met een open blik naar morgen durven te kijken (het liefste pretoogjes) en elkaar écht zien.