Sofie Hoenselaars.

Zet ideeën om in beeld. Intuïtief, constructief, betekenisvol en altijd raak. Draagt met ontwerp bij aan projecten en is ook aanjager in het uitdragen van onze Buurtbinders-stijl.

Zo lang ik me kan herinneren absorbeer ik taal vooral met het visuele spectrum van mijn brein. Een vak als aardrijkskunde had bijvoorbeeld mijn aandacht doordat ik a) een toffe leraar had en b) doordat het klaslokaal bestond uit grote hoeveelheden plakband, punaises en kleefgum die de vertelsels bij elkaar moesten houden. Een visueel verhaal-lokaal was het. Posters, prenten, etsen en 3d-modellen brachten de inhoud van het vak tot leven, en ik begreep daardoor nog beter wat er gezegd werd.

Ik ben ervan overtuigd dat je omgeving invloed heeft op je gemoedstoestand. En dus ook dat je deze kan beïnvloeden. Maar mijn taak als ontwerper reikt mijns inziens verder dan alleen iets moois te maken. Het begint voor mij altijd vanuit de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Of de ontwerp-oplossing nu zit in het ontwikkelen van een serie kaarten of een transformatie van de werkvloer; het uitgangspunt is voor mij altijd ‘de ander’.

En dat is precies waarom mijn ontwerp-projecten binnen Buurtbinders vleugels krijgen. Wat Maartje, Willeke, Meike en Annemarie doen op inhoud – dichtbij zijn, weloverwogen werken, betekenis geven met en voor de mensen die betrokken zijn, risico’s nemen waar nodig – dat doe ik met vorm.