Buurtbinders in jouw bovenkamer.

Wij laten je hersenen kronkelen. Buurtbinders zet je bovenkamer in beweging.

Wat we doen

We zetten je radertjes in beweging met inspirerende verhalen uit de samenleving, schurende denkbeelden en aanstekelijke energie. We nemen je mee in het leven in de buurt en gebruiken dat vertrekpunt om iets van te leren en te inspireren. In de buurt zien we hoe democratie er in het echt uitziet en wat ongelijkheid is. Daar begint het! Van daaruit leggen we verstrikte ideeën en vastgelopen systemen op de snijtafel. Om te ontleden, te ontwarren, te ontcijferen. Maar vooral om samen van te leren, elkaar te inspireren en het in de toekomst beter te doen.

Ons aanbod

We nodigen je uit om de wereld op een andere manier te ervaren. Dat doen we door stemmen te laten horen die je anders laten kijken, op een podium of via je oortjes. Wat je komt halen is aan jou. En in welke setting ook. Samen een inspirerend avondje aan/uit? Of toch liever (weg)lopen met onze podcast Studio in Dubio? Je hebt iets te kiezen. Zet samen met ons iets in beweging.

Een ode aan de twijfel

We houden van twijfelen, dat doen we graag hardop in onze podcast Studio in Dubio. Alles wat we horen in de buurt, op een feestje of in de bus, gooien we in een pot en gaan er flink in roeren, soms samen met gasten. Super belangrijke thema’s als duurzaamheid, democratie en kapitalisme worden in hun onderbroekie gezet om eens goed te bestuderen. Studio in Dubio is kritisch, filosofisch en vooral grappig (denken we zelf dan.

Duurzaamheid en participatie

Fanatiek podcastluisteraars -maar podcast-spreek-leken- Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen hebben hun beste beentje voor gezet en zijn aan tafel gaan zitten. Met microfoons, een mini script (hadden ze écht niet nodig) en een gezonde dosis twijfel.

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen bij Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over duurzaamheid en bewonersbetrokkenheid.

Luister op Spotify

De stem van het volk en de Onderbuik

Maartje van der Lee -medeoprichter van Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën- en filosoof Rutger van Eijken duiken vandaag in de wereld van de democratie. Want waarom vind je wat je vindt en doe je wat je doet? Hoe leef je sámen?

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen in hun werk -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over de stem van het volk en de onderbuik.

Luister op Spotify

Erbij Horen en Mooie Dingen Doen

Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen zitten weer aan tafel.

Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen bij Buurtbinders en de academie Voor Andere Ideeën -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek. Vandaag in het bijzonder over erbij horen en mooie dingen doen.

Luister op Spotify

Cultuur, een kleurrijke stad en “kutjong”

Hallo Vincent van den Elshout! Wat leuk dat je er bent. Wij zijn trots ambassadeur van jouw kindje, Paleis voor Volksvlijt. En daarom hebben we jou er graag bij. Bij ons aan tafel natuurlijk, met Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen. Over cultuur, een kleurrijke stad en “kutjong”.

Hoe betrek je bewoners bij cultuur? Hoe maak je het theater een plek van en voor iedereen? Van pizzakoerier tot oer-Bosschenaar, iedereen doet mee. En nog veel meer van dit. (Kijk maar eens op https://paleisvoorvolksvlijt.org.

Luister op Spotify

Ontgroeien om het klimaat te redden. Enige weg of ideologie?

Maartje van der Lee en Willeke van der Doelen zitten weer achter de microfoon, en niet alleen.. Aan tafel zit dé man van Klimaatplein.com: Rob van der Rijt. Naar aanleiding van alles wat zij meemaken en horen in hun werk -maar ook aan de keukentafel, in de bus of op een feestje- gaan zij in gesprek.

Vandaag in het bijzonder over klimaat, maatschappelijke ongelijkheid en de rol van sociaal werk hierin. We verkennen Degrowth: ontgroeien om het klimaat te redden. Ideologie of de enige manier? Hoe gaan we hier mee om? Wat vindt het thuisfront ervan? En zijn er alternatieven? Willeke heeft hier in ieder geval een zeer duidelijk antwoord op…

Luister op Spotify
Blijf in de buurt

Nieuwsbrief