Annemarie Ninaber van Eijben.

Vakkundig en bevlogen duizendpoot in het sociale domein. In de wijk, in de maatschappij. Beide benen stevig op de grond, open blik naar buiten en voelsprieten uit. 

Al van jongs af aan word ik gedreven door gelijkwaardigheid. Elk mensenleven kent voor mij dezelfde waarde en ik gun hierbij ieder mens het gevoel dat ‘ie er mag zijn en dat ‘ie ertoe doet. In de complexe en dynamische wereld van nu lijkt deze waarde soms zoek. Zowel op persoonlijk vlak als in de professionele context bij Buurtbinders draag ik bij aan een meer gelijkwaardige wereld.

In mijn werk word ik gesterkt door 20 jaar ervaring in het sociale domein. Ervaring ín de wijk, met gemeenschappen, in het contact met mensen. Mensen met uiteenlopende verhalen. Van jongerenwerker tot coördinator van leefbaarheid- en participatieprojecten, van vrijwilligersmanagement tot coaching.

De ervaring leert dat je met oprechte interesse, aandacht voor echt contact en focus op beweging tussen werelden nóg meer impact kunt maken. Daarom word ik ook blij van structuur en haal ik energie uit projecten die me uitdagen.

Met die bouwstenen ga ik maatschappelijke vraagstukken aan, groot of klein. Ik creëer op verschillende lagen beweging tussen werelden die van elkaar verschillen. Dan kan zijn tussen leefwereld en systeemwereld, maar ook tussen mensen met verschillende achtergronden en posities. Mijn blik altijd gericht op verbinding tussen verschillende werelden, met als basis gelijkwaardigheid.