Meggy Althuizen.

Bevraagt en beweegt onze manier van communiceren. Van schrijfstijl tot strategisch plan, zowel in de wijk als voor ons bedrijf. Met oog voor veel perspectieven. En volle bak energie.

Ik ben van nature nieuwsgierig, altijd op zoek naar wat mensen beweegt. De ‘waarom’-fase’ uit mijn peutertijd lijkt nog steeds actueel; getuige mijn interesse in mensen, het verlangen de wereld te begrijpen en de overtuiging dat leren het leven leuker maakt. Blijvend.

Vijf jaar lang dompelde ik me met hart en ziel onder in culturele wijkprojecten, waarbij ik verslag deed van persoonlijke ontmoetingen op straat en vervolgens samen met bewoners en kunstenaars creatieve projecten lanceerde. Met allerlei soorten mensen, van jong tot oud. Een dagelijkse uitdaging als het gaat om inlevingsvermogen, mensenkennis en flexibiliteit.

Daarnaast verzorg ik al tien jaar lang de communicatie voor karakteristieke culturele projecten en organisaties. Het is voor mij de uitdaging de taal te vinden die door de (juiste) buitenstaander wordt begrepen zónder op eigenheid, tone-of-voice en kernboodschap in te hoeven leveren. Dat is de kunst!

De kunst van het leven. Leren luisteren naar jezelf. Durven praten in een taal die vorm geeft aan je gevoel, die maakt dat de ander je verstaat. Dat hij of zij niet alleen hoort wat je zegt, maar ook wat je bedoelt. En andersom. Open ogen open hart. Delen wat er echt toe doet. Weten wat de ander beweegt. Inspireren! En creëren. Van niets naar iets. Mensen raken. Samen. Maken. Dat is waar ik voor ga.