Willeke van der Doelen.

Sociaal strateeg in fysieke opgaven. Werkt vanuit praktische wijsheid en met gevoel voor beleid. Verbindt werelden als geen ander. Krachtpatser op analytisch vlak.

Ruim acht jaar lang heb ik als wijkwerker gewerkt. Ik heb bij tal van bewoners een kijkje mogen nemen in hun leven.

Voor hun veerkracht heb ik altijd veel bewondering gehad. Ik ben mij zeer bewust van de kwetsbare positie die zij innemen door mij toe te laten in hun leven. Dat vergt vertrouwen en integriteit.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik er wat bij mensen in de wijk speelt. Maar nooit wil ik vóór mensen denken; ik wil ze zelf laten denken, ervaren en doen.

De samenleving kampt met zeer complexe vraagstukken. Ik voel mij nederig in wat ik daar in kan betekenen maar heb een grote drijfveer om wel te proberen het verschil te maken.

Dat begint voor mij met inleving, lef en een ondernemende houding. Buurtbinders is voor mij een antwoord waarbij ik op deze manier kan werken.

Ik onderzoek mijn eigen grenzen, zoek aansluiting en maak verbindingen zodat we in het complexe werkveld van organisaties, partners en belangen toch trouw blijven aan het verhaal van bewoners.