Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film in de boomgaard

augustus 31, 2023 @ 19:00 - 22:00

€12,50

Hard werken loont niet altijd, zo blijkt. Hoe kan het toch dat gewone gezinnen zo gemakkelijk verzanden in echt kwetsbare posities?

Datum: 31 augustus 2023
Inloop: 19.00
Event: 19.30 – 22.00
Kosten: € 12,50
Locatie: Film in ’t Veld (Nistelrode)

 

Over het event

Ongelijkheid in onze samenleving wordt vaak beschreven en besproken. Deze film toont dit grote maatschappelijke thema in alle alledaagsheid. In Sorry we missed you zie je hoe gewone mensen met een liefdevol gezin belanden in een kwetsbare positie. Deze aangrijpende film toont ook hoe ons kapitalistisch systeem winnaars en verliezers kent. En hoe de verliezers steeds meer zichtbaar worden.

Ricky en Abby wonen met hun kinderen in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen en in een poging hun financiële situatie te verbeteren sluit Ricky een franchisedeal met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin. Beide ouders werken zich het schompes , maar kunnen ze zich financieel nauwelijks redden. Ondertussen hebben ze geen tijd meer voor elkaar, of voor hun twee kinderen. Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd.

Buigen of Breken? Zeg jij het maar. Behalve goede wijn en popcorn beloven we je een intrigerende film en een bewogen nagesprek. Om beter te begrijpen, je hart te luchten en de soms complexe realiteit gemakkelijker te verteren. In samenwerking met Film in het veld.

Laat je inspireren! Laad jezelf op. In de boomgaard.
Kaarten voor dit evenement zijn niet meer verkrijgbaar; alle plaatsen zijn vergeven.

Iets voor jou als je dol bent op een goede film, een stevig nagesprek, popcorn, heerlijke ambiance en een bijzondere ontmoeting met anderen.


Over de hosts

Rutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda
Werkte lang met dak- en thuislozen, geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst en onderzoekt doorlopend zaken die met mensen, samenleven, politiek en burgerschap te maken hebben. Schrijft graag en veel.

Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders
Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.

Gegevens

Datum:
augustus 31, 2023
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€12,50
Site:
https://www.filminhetveld.nl/product/10780807/film-in-het-veld-op-31-augustus

Locatie

De boomgaard
Dintherseweg 19
Nistelrode, Noord-Brabant 5388 VG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie