Grote ambities: verduurzaming van negen flats

Kan Buurtbinders het sociaal projectleiderschap voor deze opgave invullen?

Area Wonen, Uden

Area Wonen heeft ambitieuze plannen om negen flats van de Flatwijk in Uden te verduurzamen. In totaal 432 woningen. Niet alleen het wooncomfort voor bewoners zal verbeteren, de hele uitstraling van de wijk zal erop vooruitgaan en alle woningen worden straks gasloos verwarmd. Trotse bewoners, daar mikken we op.

Het is een grote opgave om dit project in goede banen te leiden. Buurtbinders kent de wijk goed, vanwege de betrokkenheid van de ontwikkeling van wijkonderneming Oranjerijk in de Balans en het recente onderhoudstraject. Buurtbinders is gevraagd het sociaal projectleiderschap te vervullen.

Groot onderhoud is een goede aanleiding om de leefbaarheid in een wijk te verbeteren, je komt immers letterlijk achter elke voordeur. Er is reuring in de wijk die je met de juiste aandacht kunt inzetten voor een beweging de goede kant op. Het project is omvangrijk, het is belangrijk de aanpak goed te vertalen naar bewoners. Het vraagt om een zorgvuldig manier van werken, om bewoners te betrekken bij ons verhaal. In collectieve zin: wat betekent het voor de wijk, en in individuele zin: hoe zorgen we voor betrokkenheid en tevredenheid bij alle huurders.