Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Aarde aan onze planeet

november 16, 2023 @ 19:00 - 22:00

BOVENKAMER_WEB_Aardeaanonzeplaneet-verplaatst

We checken in bij onze aarde. Hoe zou het met haar zijn: voelt ze zich lamlendig of juist strijdbaar?

Datum: 16 november 2023
Inloop: 19.00
Event: 19.30 – 22.00
Kosten: pay as you like
Locatie: die vertellen we je later

 

Update! 

Dit in je bovenkamer-event is verplaatst naar later. De nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt. Op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan via onderstaand formulier en we mailen je.

 

Over het event

Het meest recente IPCC rapport toont opnieuw aan dat het niet goed gaat met onze aarde. Dat het klimaat verandert met een rotvaart, en niet bepaald in positieve zin. Toch zijn er nog veel mensen die deze staat van zijn ontkennen, hun gedrag daardoor niet aanpassen en zelfs klagen over klimaatgedram. Zou dat anders gaan als de aarde zelf plaatsneemt aan onze keukentafel, wanneer zij zelf vertelt hoe het haar vergaat? Zou men dan beter luisteren, meer moeite doen zich in de ander te verplaatsen, soms ook stil zijn om elkaar nader te verstaan? Zouden we dan als mens minder vlees eten, anders consumeren, die vliegvakantie voor eens (of vaker) laten gaan? En zouden welzijnsorganisaties, bedrijven en overheden sneller hun rol pakken als invloedrijk orgaan?

Je herkent het misschien: dit gesprek is complex of ongezellig, creëert frustraties of zelfs een gapend sociaal gat. We checken de komende weken en maanden op allerlei manieren in bij de aarde, bij onszelf en bij elkaar. Om vanuit verbinding op zoek te gaan naar antwoorden. Om inzichten en inspiratie op te doen bij kunstenaars en makers, wiens werk ons omhelst én scherp stelt. Wat we onderweg meemaken delen we je vanavond in – tja, hoe noem je zoiets? – een live reportage, een beeldende terugblik, een persoonlijk dagboekverslag.

Meer over host en makers volgt snel.

Denk je: ik ben er sowieso bij!?
Meld je dan aan via onderstaand formulier.

  Iets voor jou als je dol bent op bijzondere ontmoetingen, het vuur aan de schenen in een reflectief gesprek, moois van creatieve makers om je aan te laven en een hoger gezamenlijk maatschappelijk bewustzijn.

  Gegevens

  Datum:
  november 16, 2023
  Tijd:
  19:00 - 22:00

  Locatie

  Willem Twee
  Boschdijkstraat 100
  's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VD
  Telefoon
  073 – 61 23 422
  Bekijk de site van Locatie