Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Communitybuilding (1-daagse training)

april 11 @ 09:30 - 17:00

€450
BOVENKAMER_WEB_communitybuilding-nov

Hoe bouw je aan sterke gemeenschappen? Hét vraagstuk van deze tijd.

Datum: 11 april 2024
Inloop: 09.30
Event: 10.00 – 16.00
Kosten: € 450,- excl. BTW
Locatie: Willem Twee (Den Bosch)

 

Over het event

Ontdek op deze dag de kunst en kracht van gemeenschapsopbouw. Deze eendaagse training neemt je mee naar de kern. Laat je inspireren door sterke praktijkvoorbeelden, verdiep deze met relevante klassieke en hedendaagse theorieën én ontvang tips en templates om zelf mee aan de slag te gaan.

Wat kun je verwachten? Een diepgaande verkenning van de materie, met de focus op buurten waar bewoners zich verenigen voor een gezamenlijk doel. Want in een tijd van toenemende complexiteit en polarisatie is het cruciaal om dicht bij de gemeenschap te komen of blijven. Hier liggen niet alleen antwoorden op actuele vraagstukken, maar je vind er ook de veerkracht en dialoog die nodig zijn voor échte verandering. Of het nu gaat om energietransitie, armoedebestrijding, eenzaamheid of het aanpakken van racisme… De oplossingen beginnen altijd dichtbij: in de wijk.

Wat neem je mee naar huis? Concrete actiepunten die je direct kunt implementeren. Leer hoe je spanningen in de gemeenschap herkent en omzet in constructieve kracht, en ontvang praktische handvatten om morgen al te beginnen (of je aanpak te verstevigen).

Buurtbinders Annemarie en Maartje delen hun jarenlange ervaring en kennis van diverse methoden, ondersteund door voorbeelden uit hun eigen actuele werkpraktijk. Uiteraard zijn koffie/thee en koek inbegrepen, evenals een (h)eerlijke lunch midden op de dag. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname en praten we (met wie wil) nog na met een drankje.

Bij zijn? Meld je dan vóór 1 april aan via onderstaand formulier (geen grapje).
PS. Heb je geen budget, maar wel interesse? Schroom niet ons toch te contacten. We denken graag met je mee.

 

  Gegevens

  Datum:
  april 11
  Tijd:
  09:30 - 17:00
  Kosten:
  €450

  Locatie

  Willem Twee
  Boschdijkstraat 100
  's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VD
  Telefoon
  073 – 61 23 422
  Bekijk de site van Locatie