Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Je mag #*! ook niets meer zeggen

mei 3 @ 19:00 - 22:00

Woorden hebben kracht. Taal doet ertoe. Gebruiken we onze stem om in- of uit te sluiten?

Datum: voorjaar 2024 (exacte datum volgt nog)
Inloop: 19.00
Event: 19.30 – 22.00
Kosten: pay as you like
Locatie: Hangop Café – Willem Twee (Den Bosch)

 

Over het event

Taal is van ons allemaal, iedereen gebruikt het de hele dag door. Het is daardoor ook continu in beweging en aan hervorming onderhevig. Het verweert, vernieuwt, verandert. Als we inzoomen op de kracht en macht van woorden, doen we dan eigenlijk wel genoeg ons best? Zijn we bewust van wat we schrijven of zeggen? En doet dat altijd recht?

Onze huidige taal wordt gemaakt en bewaakt door de dominante machtsgroep, die (volgens de in 2021 gepubliceerde handreiking Waarden voor een nieuwe taal) ‘in de beschrijving van ‘de ander’, de eigen superioriteit en machtspositie versterkt ziet.’ Het houdt daarmee bestaande ongelijkwaardigheid, uitsluiting en onderdrukking in stand. Hoe dan?

Vanavond gaan we op een nieuwsgierige manier met elkaar in gesprek over gelijkwaardige taal, omdat wij geloven dat onder andere dát nodig is voor een eerlijkere wereld en een inclusievere maatschappij. Een samenleven zonder kloven, zonder afgehaakt gemaakten en zonder diversiteitsvinkjes. Actuele voorbeelden uit het land en van onze tafelgasten vormen de leidraad voor het gesprek, waar je als publiek op aan mag haken. Onze host draagt zorg voor een veilig, toegankelijk, maar ook energiek en inspirerend gesprek. Zeker weten dat je gaat leren over machtsstructuren, ongemak, verschillende vormen van weerstand en wat er waar met welke reden kan schuren. En tot slot wordt niet alleen ons hoofd op ratio en redelijkheid aangesproken, maar raakt één van onze favoriete taalkunstenaars je recht in het hart.

Meer over host, tafelgasten en taalkunstenaar volgt snel. Maar zeg je volmondig ‘ja’ tegen samen leren om ons samen-leven te eren? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

  Iets voor jou als je houdt van taal, benieuwd bent naar de invloed van machtsstructuren en denkpatronen, opstaat voor solidariteit of een kleine steen wil bijdragen aan een inclusievere maatschappij.

  Gegevens

  Datum:
  mei 3
  Tijd:
  19:00 - 22:00

  Locatie

  Willem Twee
  Boschdijkstraat 100
  's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VD
  Telefoon
  073 – 61 23 422
  Bekijk de site van Locatie